92/4/10
9:32 ع
به گزارش خبرگزاری فارس، عبدالوحید فیاضی نماینده نور در مجلس اظهار داشت: یکی از نتایج خوب و مغتنم انتخابات سال جاری که به حق حماسه سیاسی بود همین اعتراف به اشتباه از سوی کسانی است که در گذشته شبهه تقلب در انتخابات را مطرح کردند.
وی افزود: انتخابات سال 92 چنان با شکوه برگزار شد که دشمنان هم نه تنها نتوانستند شبههای وارد کنند بلکه به راحتی آن را پذیرفتند.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: همان دولت، نظام و مسئولینی که انتخابات سال 88 را برگزار کردند، در سال جاری نیز انتخابات به این مهمی را برگزار کردند، حال چگونه ممکن است در یکی تقلب صورت گرفته باشد و دیگری صحیح باشد. کسانی که در گذشته نظام را به تقلب و تخلف متهم میکردند جا دارد از دولت، ملت، نظام و رهبری عذرخواهی کنند و شرمندگی خود را به ملت نشان دهند.
فیاضی با برشمردن ویژگیهای وزرای دولت آینده تصریح کرد: کارآمدی، معتدل بودن، حرکت در خط نظام و آرمانهای امام راحل و پایبندی به گفتمان و ارزشهای انقلاب اسلامی و حرکت در چارچوب نظام از جمله این ویژگیهاست که باید مورد توجه باشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: مردم امید دارند که مسئولین ادامه دهنده راه درست نظام باشند و دولت آینده نباید اجازه دهد نگرشهای تند افراطی سیاسی در کابینه قرار گیرد. چرا که اقتضای نظام ما در این زمان حرکت به سمت پیشرفت در فضایی معتدل و آرام و بدون تنش است.
92/4/10
9:21 ع
الیاس نادران نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی با فارس، در خصوص انتخابات ریاستجمهوری 24 خرداد، انتخاب حسن روحانی، تبار سیاسی رئیس جمهور منتخب مردم و همچنین مهمترین ویژگیهای وزرای اقتصادی مطالبی را مطرح کرد که برخی از محورهای آن در ادامه میآید:
* با توجه به اتفاقات اخیری که در حوزه معیشت و اقتصاد برای مردم رخ داد، انتظار میرفت که نرخ مشارکت پائین بیاید و حتی تلقی برخی این بود که مشارکت زیر 50 درصد است اما مردم فارغ از هیجانات زودگذر در انتخابات شرکت کردند طوری که درصد مشارکت برای ناظران خارجی غیر منتظره و برگ برندهای برای نظام بود.
* مشارکت 73 درصدی در این شرایط حتما از مشارکتهای بالاتر در شرایط راحتتر و پرهیجانتر ارزشمندتر است و این انتخابات به واقع مصداق حماسه سیاسی نام گرفت.
*رفتار سنجیده و هوشمندانه مجموعه روحانی، کنار رفتن به موقع عارف، اعلامیه خاتمی و هاشمی، و ایجاد موج و فضاسازی از سهشنبه منتهی به انتخابات در پیروزی روحانی مؤثر بود.
* نظام صداقت، صلابت و امانتداری خود را نشان داده و به اعتماد مردم پاسخ مثبتی داده شد.
* اینکه کسی بعد از شکست در انتخابات به لشکرکشی روی بیاورد، دیگر در کشورهای عقبمانده هم پذیرفتنی نیست. قاعده دموکراسی احترام به رای مردم است.
* حامیان فتنه سال 88 در دولت جدید جایگاهی نخواهند داشت و مجلس نیز نسبت به آنها حساسیت نشان میدهد؛ پرونده آنها برای همیشه بسته شد.
* اعتدال یک واژه مشخص است اما در حوزه سیاسی و اجتماعی مفهوم کشداری است که آقای روحانی باید تعبیر خود را از آن برای مردم روشن کند که با انتخاب کابینه وضعیت روشنتر خواهد شد.
* اگر تعریف اعتدال بر مبنای رفتار لیبرال منشانه باشد حتما پذیرفتنی نیست؛ لذا انتظار ما از آقای روحانی این است که اعتدال را به گونهای تعریف کند که مورد سوءاستفاده قرار نگیرد.
* روحانی به دلیل فعالیتهای مختلف شخصیت پخته سیاسی است که جریانات مختلف را میشناسد و علیرغم رفاقت با برخی افراد همچون هاشمی و ناطق برای تصمیمگیری از استقلال رأی کافی برخوردار است.
* برای دفاع از حقوق ملت ایران و تأثیرگذاری؛ اقتصاد کشورمان باید بسیار مقتدر و مستحکم باشد تا فشارهای بیرونی کمترین تاثیر را روی وضعیت معیشتی مردم داشته باشد.
* برای کاهش فشارها بر معیشت مردم لازم است مانند سهمیهبندی بنزین، کارت هوشمند برای مصرف کالاهای اساسی در نظر گرفته شده است.
* از تکرار دوباره سیاست تعدیل اقتصادی باید پرهیز شود و برای این کار دولت به تیم اقتصادی منسجمی نیاز دارد که درک درستی از شرایط داشته باشد.
* شنیدم که آقای روحانی گفته است قبل اینکه کابینه را به طور رسمی به مجلس معرفی کنم، از جاهایی که لازم باشد نه لزوما همه نمایندگان مشورت میگیرم.
92/4/10
9:16 ع
روزنامه کیهان در سرمقاله خود به قلم حسین شریعتمداری که اولین انتقاد به حسن روحانی پس از انتخاب وی به ریاست جمهوری به حساب می آید نوشت:
* انتظار آن بود که آقای روحانی حساب خود را از سران و عوامل فتنه آمریکایی-اسرائیلی 88 جدا کند و این انتظار در اعلام مواضع ایشان بعد از انتخاب به ریاستجمهوری اسلامی ایران به وضوح دیده میشود، ولی تشکر رئیسجمهور منتخب از آقای خاتمی با توجه به نقش ویرانگری که وی در فتنه 88 داشته است، به این نگرانی دامن میزند که مبادا دکتر روحانی از خطری که سران و عوامل فتنه 88 میتوانند برای دولت ایشان پدید آورند، غفلت کند. آقای خاتمی در فتنه یاد شده از طرح مشترک کودتای مخملی مثلث آمریکا و اسرائیل و انگلیس پیروی کرد و در مقابل دهها جنایت آشکار فتنهگران نظیر اهانت به ساحت مقدس عاشورا، شعار به نفع آمریکا و اسرائیل، پاره کردن تصویر مبارک حضرت امام(ره)، ایجاد بلوا و آشوب در کشور، دمیدن در ادعای دروغ تقلب در انتخابات و... نهفقط سکوت کرده بود بلکه اقدامی حمایتگرانه داشت. بنابراین حتی تصور پیوند احتمالی آقای خاتمی با رئیس جمهور منتخب میتواند، بدبینی مردمی را در پی داشته باشد که در حماسه چند ده میلیونی 9 دی، نفرت و انزجار خود را از فتنهگران فریاد زدهاند.
* اصحاب فتنه از همخوانی مواضع رئیس جمهور منتخب با جبهه اصلاحات به طور کامل قطع امید کردهاند ولی از سوی دیگر، برای آنها القای این توهم که در سبد رأی روحانی سهم عمدهای داشتهاند ضرورتی حیاتی دارد. از این روی تمام توان خود را به کار گرفتهاند که حداقل دو یا سه تن از اعضای شناسنامهدار و شناخته شده جبهه اصلاحات را در پستهای کلیدی کابینه آقای روحانی جای دهند و بیشتر از همه به جایگاه معاون اولی رئیس جمهور منتخب چشم دوختهاند. چرا؟! ...اصحاب فتنه میدانند که روحانی با فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 سر همراهی و پیوند ندارد، بنابراین هرگز حاضر نخواهد بود در کابینه خود کسانی را بپذیرد که داغ ننگ حضور در فتنه 88 را بر پیشانی دارند و دقیقا به همین علت کسانی را پیشنهاد میکنند که از یکسو به عنوان یکی از اعضای شناسنامهدار جبهه اصلاحات شناخته شده باشند و از سوی دیگر، سابقهای از حضور در فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 نداشته باشند. آنچه تاکنون از شواهد و قرائن موجود برمیآید، این که جبهه اصلاحات آقای دکتر عارف را برای این منظور نشان کرده است. دکتر عارف شخصیتی متین و قابل قبول دارد و به دلسوزی برای اسلام و نظام شناخته میشود، اگرچه به نظر میرسد که هنوز به ابعاد جنایت بزرگی که اصحاب فتنه مرتکب شدهاند آنگونه که انتظار میرفت و میرود، پینبرده است. بنابراین در صورتی که آقای روحانی قصد استفاده از ایشان و یا هر یک از اعضای شناخته شده جبهه اصلاحات را داشته باشند، لازم است به این نکته توجه کنند که افراد مورد نظر اولا؛ سابقه حضور در فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 و یا دفاع و حمایت از فتنهگران را نداشته باشند و ثانیا؛ از آنجا که هنوز مدعیان اصلاحات مرزبندی مشخص و تعریف شدهای با اصحاب فتنه نکردهاند، حضور آنها در کابینه میتواند به مفهوم حضور فتنهگران تلقی شود، بنابراین در صورت تصمیم آقای روحانی به استفاده از آنها در ترکیب کابینه خود، لازم است از آنان بخواهد به گونهای آشکار و علنی- و نه درگوشی و خصوصی- از فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 اعلام برائت کنند. بدیهی است که اعلام برائت از مثلث آمریکا و اسرائیل و انگلیس و حامیان داخلی آنها نه فقط نباید دشوار باشد! که نیست، بلکه باعث افتخار نیز هست.
92/4/10
9:8 ع
پس از انتشار خبری مبنی بر برگزاری یک نشست خبری از سوی رئیس ستاد مردمی دکتر حسن روحانی درباره کابینه آینده خبرگزاری مهر در تماس با دفتر رئیس جمهور منتخب این موضوع را پیگیری کرد.
در همین خصوص یک منبع آگاه در دفتر دکتر روحانی به مهر گفت: افرادی که با عنوان اعضای ستاد مردمی رئیس جمهور منتخب می خواهند درباره کابینه با خبرنگاران سخن بگویند هیچ گونه ارتباطی با آقای روحانی و کمیته های کاری تعیین شده از سوی ایشان ندارند.
وی تاکید کرد که این افراد هیچ گونه مسئولیتی برای بررسی و یا انتخاب کابینه ندارند و نمی دانیم که این گونه مباحث به چه منظور مطرح می شود و یا درباره آن اقدامی صورت می گیرد.
این منبع آگاه تاکید کرد که کار ستاد انتخاباتی رئیس جمهور منتخب بعد از اعلام نتایج انتخابات به اتمام رسیده است و هیچ فردی نمی تواند با این عنوان با رسانه ها سخن بگوید.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ کس به عنوان سخنگوی رئیس جمهور منتخب تعیین نشده است، خاطرنشان کرد: هنوز هیچ فردی برای عضویت در کابینه معرفی نشده است که افرادی بخواهند در خصوص آن گفتگو کنند.
92/4/10
9:0 ع
استاد دانشگاه گلاسکو انگلستان، معتقد است که رییس جمهور اینده ایران در بازی حساسی با یک عقب نشینی ظاهری و اندک - که ، ایران را از بحران نجات خواهد داد.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از صدای روسیه ؛ به گفته وی اقدامات لازم و اولیه برای اجرای این طرح ، قبل از آغاز دور جدید مذاکرات اتمی آغاز خواهد شد.
با توجه به وعده های انتخاباتی حسن روحانی، انتظار می رود که برنامه های اتمی ایران از اولویت اصلی برنامه های دولتی خارج شود و به عنوان ابزاری برای حل بحرانهای سیاسی، مالی و بین المللی نقش بازی کند.
همین منبع به نقل از یک مقام ایرانی افزوده که ایران گفته است که برای حل آمار اختلافات بر سر برنامه اتمی ایران راه حل بسیار راحتی وجود دارد و تنها مشکل آن وابسته شدن ایران و این صنعت به غربی ها و آمریکا می باشد.
این مقام بلندپایه ایرانی افزوده که در یک اقدام متناسب که منافع طرفین در آن حفظ شده باشد و لغو تحریم ها و تایید حق قانونی ایران برای استفاده از انرژی صلح آمیز و تضمین امنیت ، می توان گامهایی برای شفاف تر شدن برنامه های اتمی برداشت.
حسن روحانی با غرب مذاکره خواهد کرد
دنیای غرب با دقت اوضاع سیاسی ایران را پس از انتخابات ریاست جمهوری دنبال می کند و امید بسیاری دارد که سیاست خصمانه دو جانبه برطرف شود.
اکنون دیپلماتهای غربی منتظر انجام وعده های تبلیغاتی حسن روحانی به هنگام انتخابات می باشد و مهمترین قسمت آن گفتگو درباره آینده برنامه هسته ای می باشد.
رییس جمهور آینده ایران ، حسن روحانی حل خصومت ها و اختلافات با جهان غرب را تضمین کرده است و امیدی دوباره در دل مردم ایران و جهانیان روشن کرده است.