صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

92/4/10
8:48 ع

  آیت الله هاشمی: 35 سال است دکتر روحانی را می شناسم

آیت الله هاشمی رفسنجانی خاطرات تندروی دوره اول شورای شهر تهران را برای مردم تلخ خواند و گفت: باید در تعامل سازنده و معقول با جناح ها و به دور از جار و جنجال ؛ به الویت بندی فرهنگی؛ اخلاقی؛ رفاهی و عمرانی بپردازید تا آلودگی های اجتماعی و تهدید کننده استحکام خانواده ها را از زندگی مردم دور سازید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جمعی از اعضای اصلی و علی البدل چهارمین دوره  شورای اسلامی شهر تهران و اعضای ستاد اصلاح طلبان ؛  عصر امروز با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی دیدار کردند.

به گزارش انتخاب، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار با تبریک مجدد به مردم ایران و تهران که نجیبانه در انتخابات شرکت کردند، گفت : فضای سالم انتخاباتی زبان دشمنان را بست که با استناد به بعضی از عملکردهای منفی، با لحن طلبکارانه صحبت از دمکراسی می کردند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری گفت: بیش از سی و پنج سال است که آقای دکتر روحانی را می شناسم و می دانم مردم کسی را انتخاب کرده اند که   همیشه با اصول ثابت رفتار می کنند.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به سالها مهجوری ایران در فضای تعاملات سیاسی و اقتصادی جهان ؛گفت: شاهدیم که آن فضای منفی رو به اصلاح میرود و الان وظیفه دولت و همه مسئولان است که برای ارتقای جایگاه ایران در جهان تلاش کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: امتیاز ویژه ایرانیان حضور علمی فرزندان آنان در بسیاری از نقاط جهان است که مطمئناً اگر فضا برای کار و سرمایه گذاری مناسب شود ؛ با عشق به ایران خدمت می کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش بعدی سخنان خویش ؛ شوراهای اسلامی را یک نهاد اجتماعی خواند و گفت: تهران ؛ پیشانی ایران است و اعضای شورای شهر هم وظیفه شهری و هم وظیفه ملّی دارند تا مردم احساس رضایت کنند و چهره ایران در نگاه میهمانان خارجی همراه با پیشرفت و توسعه باشد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی خاطرات تندروی دوره اول شورای شهر تهران را برای مردم تلخ خواند و گفت: باید در تعامل سازنده و معقول با جناح ها و به دور از جار و جنجال ؛ به     الویت بندی فرهنگی؛ اخلاقی؛  رفاهی و عمرانی بپردازید تا آلودگی های اجتماعی و تهدید کننده استحکام خانواده ها را از زندگی مردم دور سازید.

ایشان تاکید کردند : اگرچه اعضای منتخب شورای شهر از چهره های سیاسی هستند؛ امّا باید بیشتر با حس اجتماعی کار کنند و به حلّ مسائلی بپردازند که مردم روزانه در زندگی خود با آنها ارتباط دارند.

در آغاز این دیدار حجه الاسلام رهامی ؛ به عنوان عضو ستاد اصلاح طلبان شورای شهر و آقای احمد مسجد جامعی ؛ به عنوان منتخب ؛ به بیان دیدگاه های خویش و ارائه گزارش از برنامه های انتخاباتی و فعالیت های آینده پرداختند.


92/4/9
9:48 ع

 

 سایت العربیه در یادداشتی به بررسی سوابق دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب ملت ایران و همچنین اعضای احتمالی کابینه وی و برنامه های سیاسی اقصادی ایشان پرداخت. متن این یادداشت را در ادامه بخوانید:

 

اگر بخواهیم گذرا به سوابق سیاسی حسن روحانی در گذشته و امروز مروری داشته باشیم، متّوجه خواهیم شد که او در طی 34 سال خدمت اش به جمهوری اسلامی، بیشتر با ارگانهای امنیتی و نظامی رژیم همکاری داشته است تا همیاری با جناح بندیهایی درونِ جبهه «اصلاح طلبان» حکومت. اگر چه نمی بایست از یاد بُرد، حسن روحانی سالهای بسیاری در «تشخیص مصلحت نظام» در رکاب هاشمی رفسنجانی بوده تا روزیکه او تنها کاندید مطلوبِ هاشمی در دورِ یازدهم ریاست جمهوری نظام در نظر گرفته میشود.

 

در آغاز حسن روحانی بعنوان یکی از چهره‌های شاخص جمهوری اسلامی در حوزه امنیتی و نظامی برگزیده میشود که پس از پایانِ جنگ او به یک دیپلماتیک طراز اوّل رژیم تبدیل میگردد. او اهل سرخه‌ی سمنان است و از همان دوران جوانی، پیش از انقلاب اسلامی سال 57، به مبارزه علیه رژیم گذشته روی میاورد.

 

حسن روحانی نخستین فردی بود که در مراسم فوت «مصطفی خمینی» در مسجد ارک تهران، از عنوان "امام" برای آیت الله خمینی استفاده کرد. او در سال‌های نخستین برقراری نظام جمهوری اسلامی، به فعالیت برای تصفیه? نیروهای ارتش پرداخت و در مجلس شورای اسلامی در ادوار اوّل و دوّم، ریاست کمیسیون دفاع را برعهده داشت. کارنامه سیاسی حسن روحانی مانند نزدیک‌ترین فرد نظام به او، اکبر هاشمی، سرشار از مناصب مهم اجرایی، امنیتی، نظامی و دیپلماتیک است. شخصیتی مورد اعتماد «رهبر» و نزدیک به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام است که در پنج دوره نمایندگی مجلس، نیابت روسای سه دوره از مجالس و 16 سال دبیری شورای امنیت ملی کشور را بعهده داشته است. دهه‌ی شصت او چهره‌ای نظامی‌ وامنیتی بود و عضویت در شورای عالی دفاع، فرماندهی پدافند هوایی، جانشینی فرماندهی جنگ، و ریاست ستاد قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا را بر عهده داشته است.

 


او عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان و رئیس دبیرخانه دفتر تهرانِ مجلس خبرگان نیز بوده است. بسیاری نقطه‌ی عطف روابط روحانی و اکبر هاشمی و نزدیکی این دو را در زمان جنگ می‌دانند. او در زمان قدرتمداری هاشمی رفسنجانی به مراتب بالای قدرت چنگ.

 

گفته میشود حسن روحانی تمایل دارد در ترکیب دولت آینده خود از هم نسلان خود چون علی یونسی، وزیر اطلاعات دولت خاتمی، و شخصیت‌هایی چون اکبر ترکان، وزیر دفاع دولت اوّل هاشمی، محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنایع سنگین هاشمی و محمد باقر نوبخت، دبیر کل حزب «اعتدال و توسعه» و معاون «پژوهش‌های اقتصادی» مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام استفاده کند. ورود نزدیکان هاشمی و اعضای «حزب اعتدال و توسعه» به بدنه‌ی دولت، به تحلیل برخی می‌تواند در حوزه‌ی اقتصاد و روابط بین‌الملل تغییراتی را بوجود آورد.

 


با این حال، برخورد و موضع او با اعتراضات دانشجویی در سال‌های 78 و 82، زمانی که او دبیر شورای عالی امنیت ملی بود و همچنین نقشی که در حصر آیت الله منتظری ایفاء کرد، همواره مورد انتقاد فعالان حقوق بشر و دانشجویی قرار داشته است. موفقیت روحانی در این انتخابات در وضعیت کنونی معنای خاص می یابد. برخی معتقدند حسن روحانی یار آیت‌الله خامنه‌ای خواهد شد و در شرایط کنونی، مذاکرات اتمی با غرب را همچون روالِ گذشته پیش خواهد برد.

 


البتّه میباست اذعان داشت؛ حسن روحانی مطلوب تمامی جناح بندیهای اصلاح طلبان نیست، بلکه او فقط حمایت بخشی از آنها را پشت سر خود دارد. ممکن است در همان آغاز کارِ دولت او، جناحی از اصلاح طلبان که انتخابات را تحریم کردند، او را تحت فشار بگذارند تا در خصوص برخی از مطالبات سیاسی به سود «اصلاح طلبان» اقدامات عملی مهّمی را به اجراء درآورد؛ از جمله آزادی زندانی های سیاسی ملی و مذهبی و پایان بخشیدن به حصر موسوی و کروبی و اعضای خانواده های آنها. بدین سبب مشاهده میکنیم پس از اعلام پیروزی حسن روحانی در «انتخابات»، بلافاصله محمد رضا خاتمی رئیس حزب مشارکت خواستار آزادی زندانیان سیاسی و رهبران موسوم به جنبش سبز، موسوی و کروبی، میشود. اینکه بواقع تا چه میزان حسن روحانی پایبند به شعارهای خود در عملی کردن آنها باشد، آینده نشان خواهد داد.

 

 


92/4/9
9:38 ع


عصر ایران در مطلبی به واکنش شبکه های اجتماعی به همزمانی برخی اتفاقات با انتخابات ریاست جمهوری ایران پرداخته است. در این مطلب آمده: در پی پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و جشن های پیروزی مردم در خیابان های شهرهای ایران در روز شنبه (25 خرداد)، و بعد از آن، پیروزی تیم ملی فوتبال ایران بر کره جنوبی و صعود به جام جهانی؛ کاهش قیمت دلار، طلا، خودرو و ... صفحات طنزی در واکنش به اتفاقات در شبکه اجتماعی فیس بوک ایجاد شده است.


صفحات " روحانی مچکریم" (روحانی متشکریم)، " شیخ خوش قدم" از جمله این صفحات هستند.  در این دو صفحه، جمله هایی به طنز منتشر می شود و عبارت مشترک همه آنها این است: "روحانی مچکریم" و در بطن خود  این پیام را دارند که نباید انتظار داشت با آمدن روحانی همه چیز، حتی مسائل بی ربط به دولت، یک شبه درست شود. در واقع، این اندیشه با جملات طنز و روزمره  به طور غیرمستقیم بیان می شود:

 

 

- می گن تو دوره ریاست روحانی،
وقتی سر کلاس خوابت برده،
استاد می یاد پتو می ندازه روت....
روحانی مچکریم

 

- عاقد: برای بار آخر می پرسم عروس خانوم بنده وکیلم
عروس: با اجازه بزرگترها و آقای روحانی بعله ! :))
داماد: روحانی مچکریم :))

 

-از وَقتــی روحــانی رئیس جمهـــور شــــد
برادرم تونست امسال دیپلمش رو بگیره
روحانی مُچکریم

 

- عَز وَختی روحــانی رعیس جمهور شد
ضبطِ ماشــــینم فَقَد شاد می خونه
روحانی مُچَکِریـــم

 

-از وقتــی روحـانی رئیس جمهـــور شـــد
شبا راحت تر می خوابم
روحانی مُچکریم

 

- از وقتی روحانی اومده
دیگه سیم هندز فریم گره نمی خوره !!!
روحانی مچکریم

 

- تیکه های آخر رانی آناناس راحت در میاد
روحانی مچکریم

 

- رفتم بنزین بزنم وقتی پول دادم به یارو، 4900 برداشت، بقیه رو پس داد. اشک تو چشام جمع شده بود یه نگاه به اسمون کردم گفتم روحانی ...

یارو برگشت گفت: خفه شو، گازوئیل زدی !

 

- دیروز یه دختررو دیدم تو مترو بدون شال یا روسری با تی شرت، تا اومدم بگم مچکرم روحانی!، دوستش بهش گفت: سعید بریم.


- رفتم هندونه خریدم، بازش کردم دیدیم سفیده، روحانی از تو بعید بود...
این بود جواب اعتماد ما به شما ؟

 

- هرجا سخن از تچکر(تشکر) است، نـام روحانی می درخشد .

- به نظر من، فیس بوک علاوه بر لایک، یه گزینه برای تشکر از روحانی هم برای ایرانیا اضافه کنه !


92/4/9
9:29 ع


درهمین زمینه شفاف مدعی شد: این اقدام بی سابقه در حالی است که کمتر از 33 روز دیگر تا پایان دولت احمدی نژاد زمان باقی است.
تیم رسانه ای دولت برای موجه جلوه دادن استخدام بیش از 150 نفر از یاران رسانه ای خود، چندین نفر از نیروهای قدیمی روزنامه ایران را که استخدام رسمی پس از سال ها حق طبیعی آنها می باشد را در لیست مذکور قرار داده است.


لیست منتشره شفاف از  افرادی که برای استخدام آنها در موسسه ایران توافق شده، مملو از افرادی است که کمتر از چهار سال از حضور آنها در موسسه ایران می گذرد و برخی حتی سابقه چندماه فعالیت در این موسسه را دارند.


این اقدام عجیب تیم رسانه ای دولت، روحانی را با بن بست بزرگی در چینش نیروهای خود مواجه کرده و عملا بار مالی بسیار بزرگی در موسسه ایران برای دولت روحانی ایجاد می کند. بسیاری از افرادی که نامشان در لیست مذکور آمده نزدیکی فراوانی به تیم رسانه ای کنونی دولت و افرادی چون مشایی و بهمن شریف زاده دارند.


ماجرای استخدام فله ای در موسسه مطبوعاتی ایران چند روز پیش سبب درگیری تیم مطبوعاتی دولت در این موسسه شد بگونه ای که سایت نکات پرس – که سوم تیر توسط غلامحسین الهام افتتاح شد- در گزارشی از برکناری مدیر عامل این موسسه خبر داده و در گزارشی نوشت: «انتخاب مدیریت ارشد این روزنامه از ابتدا اشتباه بود اما کسانی که به انتخاب این مدیریت اصرار داشتند، خود با مشاهده آثار سوء مدیریتی این رسانه، نظر اولیه خود را تغییر داده و اصراری بر ادامه همکاری با این مدیریت حتی در یک ماه پایانی دولت ندارند.»


اما نکته اینجاست که موضوع نارضایتی از عملکرد مدیرعامل در بین نیست و اختلاف نظر برسر رسمی کردن تعدادی از کارکنان این موسسه درگرفته است.


اطرافیان مدیرعامل ایران معتقدند که او با مشایی هماهنگی کامل دارد و خطش را از او می‌گیرد اما منبع آگاه پایگاه جدیدالتاسیس نزدیک به دولت این موضوع را رد می‌کند. سایت جدید دولتی ها که تاکید دارد این منبع آگاه از نزدیکان مشایی به حساب می‌آید از قول وی می‌نویسد: «مدیریت ایران خط خود را نه از مشایی، که از جای دیگری می‌گیرد و برای همین هم بارها مورد تذکر قرار گرفته.»


همین منبع آگاه در پایان حنیف ستاریان را به افشاگری تهدید می‌کند و می‌گوید که «با توجه به اسناد صوتی و مکتوب به زودی هویت این افراد نزد همگان روشن تر خواهد شد.»


سایت الف هم چند روز پیش در گزارشی با اشاره به این ماجرا نوشت: «اصل ماجرا برسر این است که عده‌ای قصد دارند تا با رفتن دولت نیز صندلی‌های خود را ترک نکنند. این افراد که به یقین دریافتند پس از 12 مرداد جایی در روزنامه ارگان دولت نخواهند داشت از ماه‌ها قبل تلاش می‌کنند تا خود را از حالت قراردادی خارج و جزو کارمندان رسمی دولت کنند. در صورت رسمی شدن این افراد دولت آینده نمی‌تواند به راحتی روزنامه خودش را از وجود اطرافیان مشایی خالی کند و مجبور است آنها را تحمل کند.»


در برخی محافل گفته می‌شود دستور رسمی شدن این افراد را احمدی‌نژاد در آخرین بازدیدش از ایران روزنامه در یک سال پیش صادر شده است اما ستاریان در مقابل این دستور مقاومت کرده. حالا اطرافیان مشایی قصد دارند تا به این بهانه در مدت باقی مانده با جابه‌جایی مدیرعامل به خواسته‌ها خود برسند. همچنین گفته می‌شود که در جریان جلسه چهارشنبه هیات مدیریه روزنامه ایران بر سر این موضوع، بین مدیرعامل و دو تن از اعضای هیات مدیره و تعدادی از کارکنان روزنامه دولت مشاجره پیش آمده است.

 

 

 

112


92/4/9
9:18 ع

 

  در دیدارهایی که رئیس جمهور منتخب با اهالی رسانه داشته داشته وی دو درخواست عمده را مطرح کرده است:

 

 

1- رسانه ها به سطح مطالبات و توقعات مردم دامن نزنند.

 

2- از گمانه زنی درباره کابینه یازدهم خودداری کنید چرا که بنده تاکنون با هیچ وزیری برای کابینه صحبت نکرده ام.

 

 

منبع: مشرق

 


مشخصات مدیر وبلاگ
 
لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
لینک‌های روزانه
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 
روحانی ، هاشمی ، انتخابات ، حسن روحانی ، سوریه ، انتخابات92 ، انتخابات ریاست جمهوری ، احمدی نژاد ، خاتمی ، تصاویر ، مجلس ، جلیلی ، دیدار ، امریکا ، هسته ای ، عارف ، عراق ، مصر ، ولایتی ، انتخابات ریاست جمهوری 11 ، داعش ، تسنیم ، رای دادن ، گاردین ، هاشمی رفسنجانی ، کابینه ، ایران ، بشار اسد ، بیانیه ، انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ، پیروزی روحانی ، تحلیف ، انتخابات ایران ، انتخاب روحانی ، المانیتور ، اعتدال ، 24 خرداد ، اردوغان ، دولت روحانی ، روسیه ، کیهان ، نظرسنجی ، نظرسنجی انتخاباتی ، نوبخت ، کابینه دکتر روحانی ، کابینه روحانی ، ظریف ، مشهد ، مذاکرات هسته ای ، مرسی ، مقام معظم رهبری ، ناطق نوری ، مناظره ، قالیباف ، لبنان ، مشایی ، 13 ابان ، عربستان ، عسکر اولادی ، شیمیایی ، علی مطهری ، ریاست جمهوری ، سخنرانی ، سرمقاله ، سیاسی ، وزیران ، قطر ، کابنه روحانی ، کدخدایی ، رییس جمهور منتخب ، زنگنه ، رحیم مشایی ، رد صلاحیت ، رژیم صهیونیستی ، رای ، تبلیغات ، تحریمها ، تصویر ، جمهوری اسلامی ، جنگ ، توییتر ، تکذیب ، جامعه مدرسین ، حمله نظامی ، حمایت ، حدادعادل ، حسین شریعتمداری ، اسد ، اصلاح طلبان ، اصلاحات ، اصولگرایان ، اقتصاد ، تروریستها ، بی بی سی ، بی بی سی فارسی ، پیشروی ، تابناک ، انتخابات ریاست جمهوری11 ، انتخابات ریاست جمهوری92 ، انتخابات,حمله,قالیباف,یاسوج ، انتخابات,رهبر معظم انقلاب ، تروریستی ، ترکیب کابینه روحانی ، ترکیه ، تحلیل ، تحلیل تازه ، تحلیل متفاوت ، تحولات مصر ، تخریب قبور ، تدبیر رهبری ، بیانیه سازمان بسیج مستضعفین ، بیشبینی ، پاس گل به اقای روحانی ، پاسخ دحمله ، پایان ریاست جمهوری ، پذیرش روحانی,غرب ، پرز ، پور محمدی ، پیام انتخابات ، پیام تبریک ، پیامن ، پیروزی تمام عیار ، بشارتی ، بمبگذاری ارژانتین ، بنرهای ضد مذاکره با امریکا ، بنیاد احتمالی بهار ، بنیاد باران ، بهار ، بهبود روابط ، ایلاف ، اینترنت ، اکبر هاشمی رفسنجانی ، باخت ، بازرسی ، باهنر ، بحران داخلی ، بحران هسته ای ، بداخلاقی ، بده بستان سیاسی ، برپایه مدل سوریه ، برتری ارا ، برنامه 100 روزه ، برنامه 4 ساله ، برنامه تبلیغاتی ، برنامه تلویزیونی ، برنده ، برودپیک ، انتخاباتی ، انتقاد ، انصراف ، اهداف امریکا ، اهل سنت ، اوباما ، اولین اقدام ، اولین رهبر خارجی ، اولین سفر ، اولین نشست خبری ، ایات اعظام ، ایت ا.. سیستانی ، ایت ا... خامنه ای ، ایت ا... سیستانی, ، ایتالیا ، اقوام ایرانی ، ال مانیتور ، الحیات لبنان ، العربیه, ، اطلاعیه ، اصولگرا ، اعتراف کثیف,سی ان ان ، اعتلاف ، اعتلاف پنجگانه ، اعزام ناو جنگی ، اعضای جامعه روحانیت مبارز ، اعلام جهاد کفایی ، اعلام قطعی ، افشاگری ، اقبال مردم ، المصری الیوم ، المنار ، الیاس نادران ، امام حسین ، امام حسین ع ، امام زمان ، امانت ، انتخاب مردم ، انتخاب وزیران ، امریکا,هشدارهای ایران,سوریه ، امنیت تل اویو ، انتخابات ریاست جمهوری 24 خرداد ، اسراییل ، اسماعیل کوثری ، اسید پاشی ، اشتون ، اشکال ، ,تحقق صلح ، ,سازمان ملل,ملت ایران ، ,سالروز ترور جان اف کندی ، ,فلسطین ، ,مذاکرات صلح,_رژیم صهیونیستی ، ارسال کشتی جنگی ، اریا ، اریل شارون ، از منقل تا ثروت ، استانها ، استانی ، اسحاق جهانگیری ، 25 خرداد ، 3 خانواده شهید ، 4 دیپلمات ربوده شده ، 5 برابر ، ابراهیم اصغر زاده ، ابو صقار ادم خوار ، ابوترابی فرد ، ابوصقار ، اتحاد ، اتهام ، اجلاس ، احمد خاتمی ، احیای سازمان مدیریت وبرنامه ریزی ، اخرین ، اخرین اخبار ، اخوان المسلمین ، اخوان المسلمین مصر ، اخوندی ، ادمخوار سوری ، ارای ، ارای روحانی ، اربعین ، ارتش ، ارتش مصر ، اردن ، حسینیه ارشاد ، حق الناس ، حل مساله هسته ای ، حماسه ، حماسه 24 خرداد ، حماسه اقتصادی ، حرم زینبیه ، حزب ، حزب ا... ، حزب سلفی نور ، حزفیات فیلم ، حسن خمینی ، حمایت جبهه مقاومت وپیشرفت ، حمایت عربستان ، حمایتاز روحانی ، حمد بن خلیفه ال ثانی ، حملات ، حمله ، حکیمی ، حسن روحجانی ، خالتمی ، خانه پدری حسن روحانی ، خانواده هاشمی رفسنجانی ، خبر رد صلاحیت ، خبرانلاین ، خبررد صلاحیت ، خبرگزاری فرانسه ، خراسان ، خرداد ، خشم اسراییل ، خشم تل اویو ، خطیب جمعه بیرجند ، خلیفه وقت ، خمپاره ، خونبهای ، خیابانهای پایتخت ، دادگاه ، دادگاه کیفری ، داستان گاو ، جاوید قربان اوغلی ، جشن ، جشن پیروزی ، جلسه ، تکفیریها ، تکیه کلام ، ثبت نام انتخاباتی ، ثمری ندارد ، جهانگیری ، جیمزبیکر ، جک استراو ، چامسکی ، چین ، حاشیه های انتخاباتی ، حامیان روحانی ، حجاب ، حجت الاسلام روحانی ، تظاهرات ، تفاوت ، تفاوت خاتمی با روحانی ، تفسیر ، تلاش برای دور کردن از ایران ، تماس تلفنی ، تمدید ، تمیم بن حمد ، تنفیذ ، تهران امروز ، توان اصلاح طلبان ، تصاویر استقبال ، تصویب قطعنامه ،
لوگوی دوستان
 
دوستان
 

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ