سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

92/5/29
9:23 ع

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران پس از جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بسیار خوشحالم و خدا را سپاسگزارم که دولت اولین جلسه خود را تشکیل داده است، گفت: در واقع حماسه سیاسی مردم با تشکیل جلسه هیات دولت یازدهم تکمیل شد.

در جمع خبرنگاران مطرح شد؛

تشریح برنامه های اولین جلسه دولت تدبیر و امید توسط دکتر روحانی

 

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران پس از جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بسیار خوشحالم و خدا را سپاسگزارم که دولت اولین جلسه خود را تشکیل داده است، گفت: در واقع حماسه سیاسی مردم با تشکیل جلسه هیات دولت یازدهم تکمیل شد.

 

 

رییس‌جمهور در تشریح برنامه‌های اولین جلسه هیات دولت یازدهم، گفت: در این جلسه منشور اخلاقی دولت قرائت و وزرا و معاونین پس از امضای این منشور، همگی در پیشگاه قرآن کریم برای خدمت به مردم و پایبندی به اصول منشور دولت تدبیر و امید سوگند یاد کردند.

دکتر روحانی افزود: در ادامه جلسه هیات دولت موضوعاتی که در دستور کار قرار داشت توسط وزرا و معاونین مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

رییس‌جمهور اظهار داشت: در اولین جلسه دولت تدبیر و امید به طور ویژه در خصوص کالاهای اساسی مورد نیاز مردم تصمیماتی اتخاذ شد که بحمدالله با اجرای این تصمیمات مردم در ماههای آینده سال مشکلی در این زمینه نخواهند داشت.

دکتر روحانی تصریح کرد: در این جلسه همچنین با توجه به قولی که به مردم داده بودیم در خصوص دریاچه ارومیه نیز تصمیماتی اتخاذ شد و مقرر گردید کارگروهی زیر نظر وزیر نیرو به عنوان «کارگروه نجات دریاچه ارومیه» مسائل و مشکلات این دریاچه را بررسی و گزارش آن را در جلسات آینده به دولت ارائه دهد.

گفتنی است دکتر روحانی و اعضای دولت در پایان جلسه امروز هیات وزیران در مقابل ساختمان دولت، عکس یادگاری گرفتند.


92/5/29
9:11 ع

 روحانی: من معجزه قرن و دهه نیستم و و اتصال ویژه ای هم به آسمان ندارم/ نه اصولگرایی بلکه وصول گرایی مهم است/ می گفتند دولت فراجناحی درست نکن چون.../ عده ای که خیلی بلند داد می زنند معمولا یک مشکلی دارند/ تندبودن ها یک نوع پوشش برای مخفی کردن خواست آنهاست

هیچ مانعی نمی بینم که کسی در کنار من بنشیند و بگوید اصولگرایم یا بگوید اصلاح طلبم من همه اینها را الفاظ می دانم...حزب و جناح به معنای واقعی کلمه نداریم بلکه بحث ها، قبیله ای است
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس جمهور گفت: وزارت کشور وزارت مادر و نهاد بسیار حائز اهمیتی است.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی انتخاب، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در مراسم تودیع مصطفی محمدنجار و معارفه عبدالرضا رحمانی فضلی افزود: خدا را شاکرم فرصتی را با مدیران و مسئولان خدوم وزارت کشور به مناسبت تودیع و معارفه در خدمت شما باشم.

رئیس جمهور اضافه کرد: وزارت کشور وزارت یک بخش نیست بلکه فرابخشی است و استانداران، یک مدیر استانی نیستند بلکه نمایندگان عالی سیاسی نظامند و به عنوان نمایندگانی هستند که مسئولیت امنیتی، اجتماعی، اقتصادی، عمرانی و اداری را در سطح استان برعهده دارند.

دکتر روحانی گفت: وزیر کشور یک تنه بار بسیار سنگینی را بر دوش دارد که اگر بخواهیم از زحمات وزیرکشور قدردانی کنیم کار آسانی نیست چون برای من ملموس است که تا چه حد این وزارتخانه بار سنگینی را در کشور بر دوش می گیرد.

رئیس جمهور افزود: اگر تعبیر کنم که مشروعیت سیاسی نظام از طریق تلاش و برنامه ریزی این وزارتخانه و به یک بیان به دست مدیران این وزارتخانه محقق می شود سخن گزافی نگفته ام.

دکتر روحانی گفت: در کشور ما مشروعیت سیاسی همه از طریق آرای مردم است و صاحب کشور و مالک کشور نیز مردمند و بقیه همه خادمان ملتند و مشروعیت سیاسی نیز با صندوق آرای مردم به صورت مستقیم یا غیرمستقیم است که این بار مسئولیت بر دوش این وزارتخانه است که بتواند اعتماد مردم را جلب کند تا پای صندوق رای بیایند و اعلام این وزارتخانه را بپذیرد.

رئیس جمهور افزود: وزارت کشور امانتدار واقعی بود و قانون و مقررات را به دقت عمل کرد که البته هر مقدار شفافیت بیشتر باشد این اعتماد بیشتر خواهد بود.

روحانی ادامه داد: اعتماد نسبی است و هیچ کس نمی تواند بگوید من اعتماد صددرصد بوجود آورده ام و افزایش اعتماد عمومی به مفهوم افزایش سرمایه اجتماعی است و یک وظیفه همگانی برای همه ما به ویژه برای وزارت کشور است.

رئیس جمهور اضافه کرد: وزارت کشور و چهره، سخن و منش استانداران ما آنها باید آرامش بخش و اعتمادآفرین باشد.

رئیس جمهور گفت: ممکن است یک استاندار تعلق جناحی داشته باشد اما دولت تدبیر و امید دولت فراجناحی است.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی افزود: بعضی افراد بعد از انتخابات با من صحبت کردند و گفتند دولت فراجناحی درست نکن چون نمی توانی هماهنگی ایجاد کنی و مشکل بوجود می آید یک جناحی را انتخاب کن و از همان ها در دولت خود بیاور.

روحانی ادامه داد: من از اول نهضت اسلامی مهر 1341 که نوجوان 14 - 13 ساله بودم در سیاست بودم و فعالیت می کردم و تا امروز همه جریانات را خوب می شناسم.

رئیس جمهور افزود: ما متاسفانه در کشور حزب و جناح به معنای واقعی کلمه نداریم بلکه بحث ها، قبیله ای است در آستانه انتخابات کرکره را بالا می برند و چراغ ها را روشن می کنند و سر و صدا ایجاد می شود و بعد از انتخابات نیز کرکره را پایین می کشند.

رئیس جمهور افزود: ما تحزب به معنای واقعی نداریم فقط حزب جمهوری اسلامی ایران حرکتی را آغاز کرد اما به دلایلی پایدار نماند.

روحانی گفت: این دولت فراجناحی است و من هیچ مانعی نمی بینم که کسی در کنار من بنشیند و بگوید اصولگرایم یا بگوید اصلاح طلبم من همه اینها را الفاظ می دانم.

رئیس جمهور افزود: نه اصولگرایی بلکه وصول گرایی مهم است ما آرمان هایی در این نظام داریم که دستیابی به این آرمان و وصول به این آرمان مهم است.

روحانی ادامه داد: ما واقعا اصول را قبول داریم چه کسی اصول را قبول ندارد؟ همه ما انقلاب و نظام را قبول داریم آنچه مهم است تعهد به نظام و مردم و تخصص است، دست پاکی، فداکاری، ایثار، داشتن برنامه مهم است وگرنه سوابق گذشته مهم نیست.

رئیس جمهور گفت: از نظر این دولت معتدل بودن و میانه روبودن مهم است من از آغاز فعالیت سیاسی ام افراط را نمی پسندیدم.

روحانی افزود: همه نمایندگان مجلس که 20 سال ما باهم همکار بودیم روش من را می دانند و همه آنهایی که در 16 سال در شورای عالی امنیت ملی باهم بودیم و همه آنهایی که 22 سال در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام باهم بودیم می دانند من افراط گری را برای کشور و نیز برای امت اسلامی حتی برای امنیت جهانی مضر می دانم.

رئیس جمهور گفت: عده ای که خیلی بلند داد می زنند اگر سوابق آنها را بررسی کنید معمولا یک مشکلی دارند و این داد آنها از یک جایی سرچشمه می گیرد، دادها و تندبودن ها یک نوع پوشش برای مخفی کردن خواست آنهاست.

دکتر روحانی افزود: شرط من معتدل بودن است.

ستون خیمه نظام ، ولایت فقیه است

رئیس جمهور گفت: ما به دنبال اعتدال سیاسی، تدبیر اقتصادی و امید اجتماعی هستیم.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم تودیع و معارفه وزرای سابق و جدید کشور افزود: البته این اعتدال، عام و آن تدبیر و امید نیز عام است و اگر بخواهیم تقسیم کنیم اعتدال سیاسی، تدبیر اقتصادی و امید اجتماعی است و این امید، تدبیر و اعتدال اگر بخواهد از منبع جوشانش تغذیه شود منبع جوشان آن ملت است نه حسن روحانی.

رئیس جمهور گفت: حسن روحانی معجزه گر نیست معجزه قرن و دهه هم نیست و اصلا معجزه ندارد و اتصال ویژه ای به آسمان و اتصالی به پشت پرده ها ندارد.

روحانی افزود: معجزه را حسن تدبیر، وحدت ملت و ایثار همه کارگزاران نظام درست می کند، همه باید دست به دست هم بدهیم.

رئیس جمهور گفت: هماهنگی، انسجام و وحدت پیام انتخابات بود و مردم گفتند ما چه می خواهیم.

روحانی افزود: خود شما کارمندان وزارت کشور از همه بهتر می دانید که روستاهای دورافتاده ما با مرکز تهران با یک زبان حرف زدند و این معجزه ملت است.

رئیس جمهور گفت: اینکه در قلب تهران صندوق های مساجد و مراکز پرجمعیت با روستای شمال غرب ماکو، تا سراوان تا کنار بندر لنگه تا کنار سرخس همه یک جور حرف زدند این معجزه و نشان هوشمندی و محاسبه گری ملت است.

روحانی افزود: همه دوستان قبل از انتخابات به من می گفتند چرا در برنامه های خود درباره روستاها حرف می زنید. ما ستاد آنچنانی نداریم و صدای شما به آنها نمی رسد و مخاطب شما باید شهرهای بزرگ باشد.

رئیس جمهور گفت: ما فکر می کردیم در دفاع مقدس روستاییان پیشتازند و فرزندان خود را تقدیم انقلاب و عظمت ملی می کنند اما در انتخابات دیدیم در همه جا این طوری هستند و روستایی دورافتاده ما ممکن است از برخی نعمات مادی کمتر بهره ببرد اما فکر و اندیشه اش و آینده نگری اش و عزم و جزمش از شهری کمتر نیست و این مسئولیت همه ما را سخت و سنگین می کند و این نشان عظمت کشور ماست.

روحانی افزود: استاندار، فرماندار و بخشدار و یا دهدار همه آنهایی که مسئولیتی را برعهده دارند باید احساس کنند با مردمی بزرگ، فکور، هوشمند و دارای حقوق شهروندی برابر هستند.

رئیس جمهور گفت: در دولت تدبیر و امید هیچ مقامی به ویژه مسئولان وزارت کشور نباید میان اقوام مختلف، مذاهب مختلف و حتی ادیان رسمی فرقی بگذارند و در حقوق شهروندی همه برابر هستند و هیچ فرقی میان کرد، ترک، لر و ترکمن و بلوچ و عرب وجود ندارد.

روحانی افزود: ما در ایران دولت فارس نداریم و یا دولت ترک و عرب نداریم ما دولت ایران داریم و ایران یک چتر است و همه زیر این چتر هستند، یک نظام واحد داریم و یک دولت به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و یک ولی امر و ولایت فقیه و یک قانون اساسی داریم.

روحانی گفت: آنچه برای ما مهم است آنکه یک ایرانی زیر چتر ایرانیت و نظام جمهوری اسلامی ایران افتخار کند و این برای ما مهم است و ما افتخار می کنیم که ایرانی هستیم و افتخار می کنیم زیر چتر جمهوری اسلامی هستیم و افتخار هم می کنیم که ستون خیمه این نظام و این انقلاب ولایت فقیه است.

رئیس جمهور افزود: وزارت کشور یعنی همان وزارتخانه ای که مسئولیت دارد حقوق شهروندی را در سراسر کشور همسان برای همه ایرانیان به اجرا درآورد و این احساس تساوی و عدالت و فرصت برابر برای همه مردم باید بوجود بیاید به ویژه در بحث استفاده از نیروهای بومی و محلی.

روحانی گفت: البته بعضی جاها چون اختلافات شدید است شاید نتوان از نیروهای بومی استفاده کرد و استثنا وجود دارد اما ما باید از نیروهای بومی استفاده کنیم و نیروهای بومی اعتماد و احساس آرامش بیشتری را به مردم می دهند.

رئیس جمهور افزود: چرا نباید از اقلیت های مذهبی استفاده کنیم بلکه باید از اقلیت های دینی و مذهبی استفاده کنیم آنها شهروندان ما هستند.

روحانی گفت: وحدت و انسجام با شعار درست نمی شود بلکه باید عمل کرد و همه اقوام گل های متنوع گلستان ایرانند البته آنهایی که چتر واحد را قبول دارند ما به همه آنها احترام می گذاریم و زیر چتر فرهنگ ایرانی اسلامی حاکم بر این سرزمین هستند ما به همه آنها احترام می گذاریم و همه آنها زیبا و قشنگ هستند.

رئیس جمهور افزود: ما اگر امنیت می خواهیم البته بحث امنیت ملی را مطرح نمی کنم حتی اگر امنیت داخلی می خواهیم همان که شورای عالی امنیت کشور مسئولیت آن را برعهده دارد باید فرصت برابر به همه بدهیم، به زن ها فرصت برابر بدهیم، فرقی در اداره و مدیریت ها ندارد.

روحانی ادامه داد: زنان تحصیل کرده و تجربه دیده قدم به قدم باید فرصت های اجتماعی شان را بالا ببریم این حق آنهاست.

وی افزود: ما در سطح وزرا به خاطر شرایط ویژه کشور که ان شاء الله به تدریج یک گزارش واقعی از کشور به مردم خواهیم داد و قضاوت آن را خود شما و مردم باید قضاوت کنند.

رئیس جمهور گفت: در نخستین جلسه هیات دولت به وزرا توصیه کردم که از جوانان، نخبگان و بانوان استفاده شود کما اینکه بنده نیز در سطح ریاست جمهوری و در سطح دولت از بانوان استفاده خواهم کرد، ما منتی بر سر خانم ها نمی خواهیم بگذاریم بلکه حق طبیعی و قانونی آنهاست و هیچ فرقی بین مرد و زن در خلقت در علم در تقوا و در نزدیکی به خدا و در خدمت به مردم وجود ندارد.

روحانی افزود: ما امیدواریم وزارت کشور که پیشانی ظهور و بروز نظام ما در سراسر کشور در استان های مختلف و در شهرستانهای مختلف است می خواهیم از طریق ایثار در سراسر کشور امنیت و در کنار امنیت وحدت و انسجام برقرار و در کنار آن رشد و توسعه کشور را مهیا کنیم که به اعتقاد من با اجرای حقوق شهروندی بیشتر امکان پذیر است .

رئیس جمهور گفت: معمولا کارگروه هایی برای وزارت کشور به من پیشنهاد می دادند بیشتر نیروهایی بودند که سوابق نظامی و امنیتی داشتند که البته شاید هم حق داشتند چون یکی از وظایف مهم این وزارتخانه ایجاد امنیت داخلی است و رئیس شورای امنیت کشور و عضو شورای عالی امنیت ملی است.

روحانی افزود: گرچه ایران سرزمین ثبات است اما در عین حال توطئه های دشمنان نیز زیاد است.

رئیس جمهور گفت: من همه حرف ها را گوش کردم و خودم با آنها بحث کردم اما به این نتیجه نرسیدم که یک کسی با سوابق امنیتی غلیظ این مسئولیت را بپذیرد و خواستم فردی با سوابق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این مسئولیت را برعهده بگیرد تا پیامی برای سراسر کشور باشد.

روحانی افزود: ما به دنبال استانداری هایی هستیم که بیشتر در پی توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هستند که اعتقاد من این توسعه خودش می تواند آفریننده توسعه سیاسی و امنیتی نیز در کشور باشد.

کشور نیاز به دید توسعه ای دارد

رئیس جمهور گفت: شرایط کشور ما امروز نیاز به دید توسعه ای دارد که در درون آن اقتصاد سیاسی و فرهنگی و حتی زیست محیطی باشد.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی در ادامه سخنانش در مراسم تودیع و معارفه وزرای سابق و جدید کشور افزود: خوشحالم که دیروز یکی از تصمیمات ما در جلسه نخست هیات دولت تصمیم زیست محیطی درباره دریاچه ارومیه بود و من به حق نگران این دریاچه هستم و خدای ناکرده با این روندی که ادامه پیدا می کند اگر جلوی آن را نتوانیم بگیریم آینده و خشک شدن آن دریاچه فاجعه است که نه تنها برای آذربایجان بلکه فاجعه ای برای کشور است و حداقل 14 میلیون جمعیت متاثر از این فاجعه ملی خواهند بود.

رئیس جمهور گفت: به یاد دارم در سفر قبلی به این استان به مردم ارومیه قول دادم که اگر موفق شوم دولت تشکیل بدهم در نخستین جلسه دولت مسئله دریاچه ارومیه را مطرح خواهم کرد و در نخستین جلسه هیات دولت در روز گذشته این موضوع را مطرح کردم و کارگروهی زیرنظر وزیر نیرو تشکیل دادیم که تا دو سه ماه نخستین گزارش خود را برای هیات وزیران بفرستد البته پیش از این بر روی طرح هایی کار شده است که باید تکمیل و برنامه ریزی شود.

روحانی درباره وزیر جدید کشور گفت: من اقای رحمانی فضلی را از دیرباز می شناسم وی فردی خوش خلق و خوش سیماست و امیدوارم با ویژگی هایی که دارد بتواند این وزارتخانه سنگین را در این مقطع حساس پیش ببرد.

رئیس جمهور افزود: این وزارتخانه در 8 سال گذشته مسئولان مختلفی داشت و زحمات زیادی کشیدند که از همه آنها تشکر می کنیم.

وی افزود: دولت تدبیر و امید معتقد است همه کارها در قدم نخست باید به دست مردم و با اراده مردم انجام گیرد و دولت همواره تسهیل کننده و پشتیبان باشد جز در موارد استثنایی که حاکمیتی است و در بقیه موارد امور واگذار شود.

روحانی در ادامه از برگزاری انتخابات پرشور تشکر کرد و گفت: همچنین از نیروی خدوم ناجا که در طول سالهای گذشته همواره تلاش های بسیاری کردند تا همه جا از مرزها گرفته تا تهران امن شود تشکر می کنم.

رئیس جمهور افزود: از رسانه ملی نیز که از قبل از انتخابات و بعد از آن نیز شور و شوق ایجاد کرد تشکر می کنم.

روحانی گفت: دو سرمایه بزرگ تاکنون به دست آورده ایم یکی اعتماد بیش از گذشته و دیگری امید بیش از گذشته که بسیار ارزشمند است امیدوارم دولت بتواند تدبیر را زمینه آن کند و به دنبال آن نشاط مستمر داخلی برای کشور بوجود بیاید.

رئیس جمهور افزود: هدف همه ما در دولت یازدهم و در دولت تدبیر و امید جز نشاندن لبخند بر لبنان مردم چیز دیگری نیست.


92/5/28
2:32 ع

تیری میسان یادداشت تیری میسان/

حزب اردوغان از اکثریت تا ورشکستگی سیاسی

خبرگزاری تسنیم: تیری میسان در مقاله‌ای به حاکمیت 12ساله حزب رجب طیب اردوغان در ترکیه و ورشکستگی سیاسی این حزب در سالهای اخیر اشاره کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه سوری الوطن در مقاله‌ای به‌قلم تیری میسان تحلیلگر ارشد منطقه به تحولات اخیر در ترکیه اشاره کردهمی‌نویسد که مصوبه دادگاه ترکیه در 5 آگوست [14 مرداد ماه] در زندان سلویری در مورد قضیه آرگنه‌کون به‌اتهام توطئه علیه دولت صادر شد و این دادگاه حکم‌های زندان بلندمدت در مورد 275 نفر از فرماندهان نظامی و سیاسی و اطلاع رسانی این کشور صادر کرد.

قطعاً در این محاکمه تمامی معیارهای عدالت و دموکراسی رعایت نشده است، ‌این دادگاه را دادستان ویژه ترکیه اداره کرده و در محلی با دیوارهای بلند زندان برگزار شد که برای همین منظور ساخته شده بود. مستندات موجود که در این دادگاه مورد استشهاد دادستانی قرار گرفت و آنها ادعا کردند در طول تحقیقات به آنها رسیده‌اند، ‌از سوی متهمان مورد نقد بود و آن را قبول نمی‌کردند. شاهدانی که در این دادگاه حاضر شدند، نیز همچنان ناشناخته باقی مانده‌اند.

وجه مشترک تمامی متهمان در این است که با سیطره‌طلبی آمریکا مخالف هستند، با وجودی که این گروه یک اقلیت ناچیز از مخالفان حزب عدالت و توسعه به شمار می‌رفتند، اما قادر بودند مبارزات ایدئولوژیک خود را علیه پیوستن ترکیه به ناتو و تعهد کشورشان به جنگ پنهانی علیه سوریه ادامه دهند.

در نقطه مقابل، دولت رجب طیب اردوغان و تشکیلات سیاسی وابسته به وی معادل ترکی دموکراسی مسیحی در ایتالیای سابق را در این کشور پیاده کردند که شامل حمایت مطلق از ائتلاف ناتو و انگیزه جدی برای رد نسخه تخفیف یافته یک حزب طایفه‌ای در کشور است.

در واقع دموکراسی مسیحی حول محور محافل ماسونی می‌چرخد و اموال خود را از مافیای آن به دست می‌آورد،‌ همین موضوع نیز در قبال حزب عدالت و آزادی و چرخش آن دور محور اخوان المسلمین صدق می‌کند، البته این جماعت به‌نسبت محافل ماسونی از ثروت کمی برخوردار هستند و این حزب عدالت و توسعه است که از طریق غارت شمال سوریه انبارهای آنها را پر کرده است.

در سال 2003 اعضای پارلمان ترکیه به حمله نیروهای ناتو به عراق از خاک ترکیه اعتراض کردند، ‌این موضوع تا جایی پیش رفت که ناتو موفق به استفاده از پایگاه‌های خود در ترکیه نشد، این در حالی است که هیچ‌یک از اعضای ناتو تاکنون چنین رفتاری نداشتند.

به‌خلاف این روند در سال 2012 به‌پیشنهاد اردوغان و تأیید ناتو یکی از مهمترین مراکز فرماندهی ناتو در خاک استان ازمیر ترکیه مستقر شد، این پایگاه مسئول تمام اقدامات نیروهای زمینی 28 کشور عضو ناتو است و می‌تواند به همسایه این کشور یعنی سوریه حمله و آن را ویران کند.

مناسبات دولت ترکیه با مافیا از حادثه دوران سوسورلوک در سال 1996 برای همه‌ آشکار است،‌ این حادثه باعث کشته شدن حسین کوکاداگ و عبدالله کتلی رهبر مخالف دولت و تاجر مواد مخدر شد که به‌دنبال فرار از چنگال عدالت بود.

چیزی تغییر نکرده است؛ هم‌اکنون نیز این عملیات از طریق غارت اموال سوری‌ها و سرقت بیش از هزار کارخانه و کارگاه در این کشور و انتقال دادن آنها به ترکیه ادامه دارد، این‌ها علاوه بر آثار باستانی سوری است که به‌صورت غیرقانونی با حمایت دولت ترکیه در شهر انطاکیه به فروش می‌رسد.

بعد از دوازده سال حاکمیت حزب عدالت و توسعه، ترکیه یک رکورد در سطح جهانی در بازداشت افسران عالی‌رتبه در زندان‌های خود به دست آورده و بیش از دوسوم افسران عالی‌رتبه در درجه‌های ژنرال و دریادار ورهبران سیاسی آنها را به‌همراه تعدادی از اعضای پارلمان و روزنامه نگاران و وکلا در زندان محبوس کرده است.

این یک شاخص خطرناک از سیاست یک بام  و دو هوای ترکیه است، چرا که این کشور همچنان با وجود تمامی اتفاقات موجود، خود را یک دولت دموکراتیک در ائتلاف ناتو می‌داند که همواره با اتحادیه اروپا در در ارتباط است تا سازوکار انضمام آن به این اتحادیه کامل شود.

راهبرد احمد داود اوغلو وزیر خارجه ترکیه مبتنی بر خارج کردن کشور از باتلاقی است که بعد از زوال امپراتوری عثمانی در آن گرفتار شده است، وی در این راهبرد دنبال حل مشکلات موجود با کشورهای همسایه بود و قبل از اینکه خود را در کابوسی ترسناک گرفتار کند، ‌در این راهبرد نیز موفقیت مقطعی را به دست آورده بود، اما اطمینان جسوارنه ترکیه به فروپاشی قطعی سوریه، عدالت و توسعه را بر آن داشت تا به‌صورت خودکامه‌ای وارد عمل شده و بار دیگر برگه‌های ترکیه را در تعامل با کشورهای همسایه بسوزاند.

در دوره‌ای که مناسبات ترکیه با عرصه بین‌المللی تقویت شده بود، اقتصاد آن نیز رشد قابل ملاحظه ای نزدیک به 9 و 2 دهم درصد در سال 2010 پیدا کرده بود، اردوغان سعی داشت در همین زمان ترکیه را به یکی از 10 کشور برتر تولید کننده در سطح جهان تبدیل کند.

بعد از جنگ در لیبی و بعد از آن در سوریه معدل توسه اقتصادی در این کشور پایین آمد و به شاخص 2/2 درصد در سال گذشته یعنی 2012 رسید، احتمال دارد این شاخص در سال 2013 با رکود کامل مواجه شود.
هرگاه که حزب عدالت و توسعه سعی کرد ارکان قدرت دیکتاتوری خود را بگستراند، این موضوع در سیاست‌های این کشور تأثیر داشته و باعث کاهش جایگاه مردمی آن شده است، در انتخابات پارلمان در سال 2012 این حزب تنها موفق شد 83/49 درصد از آرا را به خود اختصاص دهد که این دیگر برای این حزب اکثریت خوبی نیست، اما هنگامی که دولت اردوغان دنبال اجرای دستورات رهبران اخوان المسلمین مبنی بر "اسلامی کردن" جامعه ترکیه بر‌آمد،  بین این دولت و بسیاری از ساختارهای جامعه ترکیه به‌ویژه هواداران لائیسم جدایی افتاد.

به این ترتیب بود که حزب عدالت و توسعه از اکثریت به اقلیت تنزل پیدا کرد و این را می‌شود در موج اعتراض‌های مسالمت آمیز در میدان تقسیم مشاهده کرد.


92/5/28
2:27 ع

واشنگتن نمی‌تواند برکناری محمد مرسی رئیس‌جمهور منتخب مصر را کودتا بداند و ژنرال‌های مصری این موضوع را خوب می‌دانند، از این رو موضع امریکا در حمایت از نظامیان مصر، با وجود اظهارات و محکومیت‌های بعدی، سهم اصلی را در تشویق سرکوب و خونریزی‌های اخیر مصر از سوی نیروهای امنیتی دارد. این اولین بار نیست که ایالات متحده امریکا در رویکردی دوگانه، روندهای دموکراتیک خاورمیانه را نادیده می‌انگارد و منافع رژیم صهیونیستی را در راس اولویت‌ها، حتی بالاتر از دموکراسی‌خواهی امریکایی جای می‌دهد. جهان، نمونه این سکوت سنگین واشنگتن را در اتفاقات منجر به جنگ داخلی الجزایر شاهد بود. دسامبر 1991 یعنی زمانی که دولت الجزایر با چراغ سبز امریکایی‌ها پس از مشخص شدن نتایج دور اول انتخابات که حکایت از برنده شدن حزب جبهه رستگاری اسلامی (FIS) داشت، به بهانه ترس و نگرانی در خصوص برچیده شدن دموکراسی توسط FIS، انتخابات را لغو کرد. نتیجه آن شد که اسلامگرایان سر به شورش در برابر این تناقض واضح برداشتند و جنگی داخلی به راه افتاد که گفته می‌شود بین 150 تا 200 هزار نفر را به کام مرگ کشاند.

در اتفاقات مصر نیز، بیش از همه باید امریکا را با وجود همه اظهارات بعدی مقامات از جمله، لغو مانور مشترک امریکایی – مصری «ستاره درخشان»، درخواست برای لغو وضعیت اضطراری و آزادی سران اخوان‌المسلمین یا بررسی موضوع در شورای امنیت سازمان ملل، مشوق اصلی خونریزی‌های داخلی مصر دانست. این موضوعی است که رسانه‌های امریکایی مانند «یو. اس.‌ای تودی» نیز به آن اشاره می‌کنند. تیتر دیروز روزنامه مذکور خود اذعانی به رویکرد متناقض امریکا بود: تحلیلگران می‌گویند، ایالات متحده باید درباره بی‌طرفی در خصوص مصر بازنگری کند. «میشل دوران» معاون وزارت دفاع در دوره ریاست جمهوری جورج بوش و مدیر ارشد سابق شورای امنیت ملی، در این‌باره می‌گوید: پیام اوباما درباره حوادث مصر حاکی از این بود که «ما فقط نشسته‌ایم و تماشا می‌کنیم.» وی می‌افزاید: رهبران مصری این رویکرد دوگانه ایالات متحده امریکا را به چالش کشیده‌اند و این نظر آنها زمانی تقویت شد که «دولت پرزیدنت اوباما نتوانست کودتا را کودتا بداند.»

«الیوت آبرامز» دیگر معاون بوش در امور خاورمیانه می‌گوید: توجیه، این خواهد بود که ما این کار را برای خودمان انجام دادیم، بنابراین ما سیاست خارجی کاسبکارانه‌ای خواهیم داشت که در گوشه‌ای دور از معیارهای اخلاقی خود می‌ایستد... شما نمی‌توانید به سوی ارتشی برگردید که بیش از 500 نفر از مردم خود را کشته است و بگویید: بفرمایید این بسته کمک‌های بعدی ایالات متحده، تقدیم به شما.

با این وجود، واشنگتن هنوز با وجود تأکید اوباما مبنی بر ورود مصر به فاز خطرناک‌تر، هیچ سخنی از لغو کمک‌های سالیانه نظامی به مصر بالغ بر 3/1 میلیارد دلار نگفته است. اما سؤال اینجاست که چرا قطع کمک‌های ایالات متحده به ارتش مصر، می‌تواند تا این اندازه برای دولت امریکا مهم باشد؟

رئیس‌جمهور امریکا در کنفرانس خبری اخیر خود به صراحت توضیح می‌دهد که «ایالات متحده اوضاع پیچیده‌ای را که مصر از آن رنج می‌برد درک می‌کند، اما تغییر همواره با سرعت و آسانی رخ نمی‌دهد.» او اشاره کرد که امریکا نمی‌خواهد روابط خود را با مصر قطع کند، زیرا روابط دو کشور به دهه‌ها قبل بر می‌گردد و ایالات متحده به مصر به عنوان دژی برای ثبات و صلح در خاورمیانه می‌نگرد. به بیان دیگر، آنچه در این میان برای دولت امریکا مهم است، خط قرمز همیشگی واشنگتن در حمایت بی‌قید و شرط از امنیت اسرائیل حتی در چارچوب رشوه‌های اعطایی به مصر در قالب کمک‌های سالانه است. این نکته‌ای است که دکتر سعدالدین ابراهیم رئیس مرکز ابن خلدون مصر نیز بدان اشاره می‌کند. او می‌گوید: محال است که ایالات متحده امریکا کمک‌های خود را به مصر متوقف کند، زیرا واشنگتن بیش از مصر از ناحیه این کمک‌ها استفاده می‌برد، همانطور که از مانورهای نظامی بیشتر سود می‌برد. به نظر می‌رسد ژنرال‌های مصری به خوبی درباره اهمیت حضورشان برای منافع ملی امریکا از جمله پاسبانی از صلح خاورمیانه آگاهند، هر چند بسیاری از ناظران و کارشناسان علوم راهبردی اذعان می‌کنند که ارتش فعلی مصر با وجود بهره‌مندی از تجهیزات امریکایی، دقیقاً به دلیل همین ساختار امریکایی، نمی‌تواند «سعد‌الدین شاذلی»‌ها را خود پرورش دهد؛ اسطوره‌هایی که زمانی به جای شلیک گلوله به سوی مردم خود، در جنگ اکتبر 1973، توان خود را معطوف به بیرون راندن اشغالگران صهیونیست کردند و حماسه‌ای بزرگ را در سطح جهان عرب رقم زدند.

نویسنده : امین ارشادی 


92/5/28
2:11 ع

مصر

لحظه به لحظه از مصر/24 سرباز ارتش مصر در صحرای سینا کشته شدند

خبرگزاری تسنیم: دور جدید بحران داخلی مصر در حالی وارد ششمین روز خود شده است که فرمانده ستاد مشترک نیروهای نظامی مصر و وزیر دفاع دولت موقت روز گذشته معترضین را تهدید به برخورد با تمام قوا کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم؛ شهرهای مصر پس از چندین روز درگیری‌های خشونت‌بار و خونین روز نسبتا آرامی را سپری می‌کنند اما فضای بسیار تنش‌آلود این کشور هر لحظه آبستن درگیری خونبار دیگری است.

امروز در حالی آغاز شده است که فرمانده ستاد مشترک ارتش مصر و فردی که حکم به برکناری محمد مرسی هشدار داد با به قول وی مهاجمینی که قصد نابودی کشور را دارند با تمام توان برخورد خواهد شد. این در حالی است که ائتلاف حامیان مرسی برای برگزاری تظاهرات در استان‌های قاهره و الجیزه بعد از نماز عصر  امروز فراخوان داد.

برای دریافت آخرین اخبار درباره تحولات بحران داخلی مصر با گزارش لحظه به لحظه تسنیم همراه شوید:

13:27 مصر گذرگاه رفح را بار دیگر بست. مقامات مصری گذرگاه رفح را در پی حمله به نیروهای امنیتی که منجر به کشته شدن 24 نیروی امنیتی این کشور شد مسدود کرد. (لینک خبر

13:12 صهیونیست ها درصدد کسب حمایت آمریکا و غرب از دولت جدید مصر هستند. پایگاه الاهرام گزارش داد منابع وابسته به رژیم صهیونیستی از تلاش های گسترده دیپلمات های این رژیم در کشورهای اروپایی و آمریکا برای کسب حمایت آنها از نظام جدید در مصر خبر دادند.(لینک خبر)

12:28 اجازه بهره برداری سیاسی از مساجد مصر داده نخواهد شد. منابع وابسته به اداره اوقاف استان الغربیه از ممنوعیت برگزاری فعالیت سیاسی در مساجد و بسته شدن آنها بلافاصله پس از پایان نماز خبر دادند.(لینک خبر

12:24 رهبران اخوان المسلمین در استان اسیوط دستگیر شدند. دفتر رسانه ای وابسته به اخوان المسلمین از بازداشت تعدادی از رهبران وابسته به این گروه در استان اسیوط مصر خبر دادند. (لینک خبر)

12:24 معاون نخست وزیر سابق مصر از مواضع اوباما در قبال این کشور انتقاد کرد. علی السلمی معاون نخست وزیر سابق و عضو حزب جبهه دموکراتیک مصر و سخنگوی رسمی این حزب گفت: اظهارات باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا درباره مصر مردود است. (لینک خبر

12:02 جزئیات کشته شدن 24 نظامی مصری در شمال سینا منتشر شد. یک منبع امنیتی با اشاره به کشته شدن 24 نظامی مصری هنگام بازگشت از مرخصی به مراکز امنیتی خود گروه های تکفیری را مسئول آن دانست.(لینک خبر)

12:02  اخوان المسلمین در 9 مسیر در قاهره و الجیز دست به  تظاهرات خواهند زد. ائتلاف ملی حمایت از مشروعیت و بازگشت محمد مرسی به قدرت از برگزاری 9 تظاهرات در قاهره و الجیزه در حمایت از محمد مرسی پس از نماز عصر خبر داد.(لینک خبر

12:01 ملت مصر طی 48 ساعت آینده خبرهای خوشی خواهد شنید. مدیر بخش عملیات ویژه وزارت کشور مصر اعلام کرد که ملت مصر طی 48 ساعت آینده خبرهای خوشی خواهد شنید.(لینک خبر

11:58  یک منبع امنیتی مصر گروه‌های تکفیری را مسئول کشتن 24 نیروی نظامی این کشور در شمال سینا خواند. 

11:54 تدابیر امنیتی گسترده در القلیوبیه برای مقابله با فرار زندانیان اتخاذ شد. منابع امنیتی در استان القلیوبیه از تدابیر امنیتی ویژه در اطراف زندان ها و مراکز حساس در این استان پس از حادثه دیروز فرار نافرجام تعدادی از زندانیان وابسته به اخوان المسلمین خبر دادند.(لینک خبر

11:45 ائتلاف حامیان مرسی برای برگزاری تظاهرات در استان‌های قاهره و الجیزه بعد از نماز عصر  امروز فراخوان داد. 

11:42 اتحادیه اروپا امروز نشست اضطراری درباره مصر برگزار می‌کند. اتحادیه اروپا امروز دوشنبه نخستین نشست اضطراری خود درباره حوادث خونین مصر را در حالی برگزار می‌کند که برخی از کشورهای عضو این اتحادیه، مصر را به تجدیدنظر در روابط خود با این کشور تهدید کرده‌اند.(لینک خبر

11:08  24 نیروی ارتش مصر در شمال سینا به قتل رسیدند. افراد مسلح ناشناس در یک کمین 24 نفر از نیروهای ارتش مصر را در شمال سینا به قتل رساندند.(لینک خبر

11:03 وزارت خارجه مصر نسبت به بین‌المللی کردن بحران سیاسی هشدار داد. وزارت خارجه مصر با هشدار نسبت به بین‌المللی کردن بحران سیاسی این کشور تاکید کرد که این کار باعث به تاخیر افتادن آشتی ملی می‌شود.(لینک خبر

10:47 حمدین صباحی تشکیل کمیته حقیقت‌یاب درباره کشته شدن حامیان مرسی در مسیر زندان را خواستار شد. موسس جریان مردمی مصر صبح امروز به کشته شدن 36 تن از حامیان «محمد مرسی» رئیس جمهور برکنار شده این کشور در حین انتقال به زندان واکنش نشان داد.(لینک خبر

10:39 فرصت میانجی گری بین ارتش و اخوان به پایان رسید. کارشناس مصری مسائل سیاسی درگفت وگو با تسنیم اعلام کرد اخوان المسمین از فرصت یک ماهه پس از برکناری رئیس جمهور این کشور استفاده نکرد و دیگر فرصتی برای میانجی‌گری نیست. (لینک خبر)

10:39 کارشناس مصری مسائل سیاسی درگفت وگو با تسنیم: ناآرامی های مصر تا یک هفته دیگر پایان می یابد/اخوان به خواسته‌های مردم پاسخ نداد. (لینک خبر)

10:35 قطع کمک های آمریکا تاثیری بر ارتش مصر ندارد. دبیر امور سیاسی حزب التجمع مصر با اشاره به نقش مثبت روس ها درباره مصر از وضعیت ناگوار رئیس جمهوری آمریکا و عدم تاثیری پذیری ارتش مصر از قطع کمک های آمریکا به این کشور خبر داد.(لینک خبر)

10:02 اخوان المسلمین به کشته شدن 37 عضو خود در مسیر انتقال به زندان واکنش نشان داد. منابع وابسته به اخوان المسلمین از تظاهرات گسترده در المنوفیه و واکنش به کشته شدن ده ها نفر از طرفداران خود به دست نیروهای وزارت کشور مصر هنگام انتقال به زندان خبر دادند.(لینک خبر)

09:22  شبکه الجزیره مجری طرح های رژیم صهیونیستی است. دبیر دفتر اجرایی جوانان جبهه نجات ملی مصر با اشاره به نقش مخرب شبکه قطری الجزیره، خط مشی این شبکه را در راستای خدمت به رژیم صهیونیستی دانست.(لینک خبر

07:20 اندیشکده امریکن اینترپرایز: آمریکا باید برای محو کامل اخوان المسلمین برنامه ریزی کند. کارشناس مسائل خاورمیانه مدعی شده است که آمریکا باید برای عقب راندن و محو کردن اخوان المسلمین از صحنه سیاسی مصر برنامه ریزی کند.(لینک خبر

07:18 آلمان برای اعمال فشار بر دولت مصر راهکار ارائه کرد. صدراعظم آلمان، روز یکشنبه، خاطرنشان کرد با توجه به اوضاع مصر، توقف تحویل سلاح به این کشور اهرم فشار مناسبی است.(لینک خبر)

07:17 وزارت کشور مصر تشکیل کمیته های مردمی را غیر قانونی اعلام کرد. وزارت کشور مصر، روز یکشنبه، ضمن اعلام ممنوع شدن تشکیل کمیته های مردمی، بر ضرورت التزام شهروندان مصری بر ممنوعیت تردد، تأکید کرد.(لینک خبر

07:14 سناتورهای آمریکایی خواستار قطع کمک نظامی به مصر شدند. سناتورهای آمریکایی از جمله «جان مک کین» سناتور بانفوذ جمهوری خواه، روز یکشنبه، قطع کمک های نظامی این کشور به مصر را خواستار شدند.(لینک خبر)

07:13 قطر حمایت از اخوان المسلمین مصر را رد کرد. وزیر خارجه قطر پس از دیدار با همتای فرانسوی خود «لوران فابیوس» در پاریس گفت:« درخصوص حمایت قطر از اخوان المسلمین برداشت های اشتباهی شده است.»(لینک خبر

07:12 عربستان سعودی به غرب درمورد فشار آوردن به دولت مصر هشدار داد. عربستان سعودی، روز یکشنبه، به غرب درخصوص فشار آوردن بر دولت مصر به منظور توقف سرکوب طرفداران «محمد مرسی» رئیس جمهوری مخلوع این کشور، هشدار داد.(لینک خبر)

06:18  36زندانی اخوانی در حال فرار از زندان کشته شدند. 6 تن از طرفداران اخوان المسلمین در مصر، روز یکشنبه، در جریان یک عمیلات ناموفق فرار از زندان، کشته شدند.(لینک خبر)


مشخصات مدیر وبلاگ
 
لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
لینک‌های روزانه
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 
روحانی ، هاشمی ، انتخابات ، حسن روحانی ، سوریه ، انتخابات92 ، انتخابات ریاست جمهوری ، احمدی نژاد ، خاتمی ، تصاویر ، مجلس ، جلیلی ، دیدار ، امریکا ، هسته ای ، عارف ، عراق ، مصر ، ولایتی ، انتخابات ریاست جمهوری 11 ، داعش ، تسنیم ، رای دادن ، گاردین ، هاشمی رفسنجانی ، کابینه ، ایران ، بشار اسد ، بیانیه ، انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ، پیروزی روحانی ، تحلیف ، انتخابات ایران ، انتخاب روحانی ، المانیتور ، اعتدال ، 24 خرداد ، اردوغان ، دولت روحانی ، روسیه ، کیهان ، نظرسنجی ، نظرسنجی انتخاباتی ، نوبخت ، کابینه دکتر روحانی ، کابینه روحانی ، ظریف ، مشهد ، مذاکرات هسته ای ، مرسی ، مقام معظم رهبری ، ناطق نوری ، مناظره ، قالیباف ، لبنان ، مشایی ، 13 ابان ، عربستان ، عسکر اولادی ، شیمیایی ، علی مطهری ، ریاست جمهوری ، سخنرانی ، سرمقاله ، سیاسی ، وزیران ، قطر ، کابنه روحانی ، کدخدایی ، رییس جمهور منتخب ، زنگنه ، رحیم مشایی ، رد صلاحیت ، رژیم صهیونیستی ، رای ، تبلیغات ، تحریمها ، تصویر ، جمهوری اسلامی ، جنگ ، توییتر ، تکذیب ، جامعه مدرسین ، حمله نظامی ، حمایت ، حدادعادل ، حسین شریعتمداری ، اسد ، اصلاح طلبان ، اصلاحات ، اصولگرایان ، اقتصاد ، تروریستها ، بی بی سی ، بی بی سی فارسی ، پیشروی ، تابناک ، انتخابات ریاست جمهوری11 ، انتخابات ریاست جمهوری92 ، انتخابات,حمله,قالیباف,یاسوج ، انتخابات,رهبر معظم انقلاب ، تروریستی ، ترکیب کابینه روحانی ، ترکیه ، تحلیل ، تحلیل تازه ، تحلیل متفاوت ، تحولات مصر ، تخریب قبور ، تدبیر رهبری ، بیانیه سازمان بسیج مستضعفین ، بیشبینی ، پاس گل به اقای روحانی ، پاسخ دحمله ، پایان ریاست جمهوری ، پذیرش روحانی,غرب ، پرز ، پور محمدی ، پیام انتخابات ، پیام تبریک ، پیامن ، پیروزی تمام عیار ، بشارتی ، بمبگذاری ارژانتین ، بنرهای ضد مذاکره با امریکا ، بنیاد احتمالی بهار ، بنیاد باران ، بهار ، بهبود روابط ، ایلاف ، اینترنت ، اکبر هاشمی رفسنجانی ، باخت ، بازرسی ، باهنر ، بحران داخلی ، بحران هسته ای ، بداخلاقی ، بده بستان سیاسی ، برپایه مدل سوریه ، برتری ارا ، برنامه 100 روزه ، برنامه 4 ساله ، برنامه تبلیغاتی ، برنامه تلویزیونی ، برنده ، برودپیک ، انتخاباتی ، انتقاد ، انصراف ، اهداف امریکا ، اهل سنت ، اوباما ، اولین اقدام ، اولین رهبر خارجی ، اولین سفر ، اولین نشست خبری ، ایات اعظام ، ایت ا.. سیستانی ، ایت ا... خامنه ای ، ایت ا... سیستانی, ، ایتالیا ، اقوام ایرانی ، ال مانیتور ، الحیات لبنان ، العربیه, ، اطلاعیه ، اصولگرا ، اعتراف کثیف,سی ان ان ، اعتلاف ، اعتلاف پنجگانه ، اعزام ناو جنگی ، اعضای جامعه روحانیت مبارز ، اعلام جهاد کفایی ، اعلام قطعی ، افشاگری ، اقبال مردم ، المصری الیوم ، المنار ، الیاس نادران ، امام حسین ، امام حسین ع ، امام زمان ، امانت ، انتخاب مردم ، انتخاب وزیران ، امریکا,هشدارهای ایران,سوریه ، امنیت تل اویو ، انتخابات ریاست جمهوری 24 خرداد ، اسراییل ، اسماعیل کوثری ، اسید پاشی ، اشتون ، اشکال ، ,تحقق صلح ، ,سازمان ملل,ملت ایران ، ,سالروز ترور جان اف کندی ، ,فلسطین ، ,مذاکرات صلح,_رژیم صهیونیستی ، ارسال کشتی جنگی ، اریا ، اریل شارون ، از منقل تا ثروت ، استانها ، استانی ، اسحاق جهانگیری ، 25 خرداد ، 3 خانواده شهید ، 4 دیپلمات ربوده شده ، 5 برابر ، ابراهیم اصغر زاده ، ابو صقار ادم خوار ، ابوترابی فرد ، ابوصقار ، اتحاد ، اتهام ، اجلاس ، احمد خاتمی ، احیای سازمان مدیریت وبرنامه ریزی ، اخرین ، اخرین اخبار ، اخوان المسلمین ، اخوان المسلمین مصر ، اخوندی ، ادمخوار سوری ، ارای ، ارای روحانی ، اربعین ، ارتش ، ارتش مصر ، اردن ، حسینیه ارشاد ، حق الناس ، حل مساله هسته ای ، حماسه ، حماسه 24 خرداد ، حماسه اقتصادی ، حرم زینبیه ، حزب ، حزب ا... ، حزب سلفی نور ، حزفیات فیلم ، حسن خمینی ، حمایت جبهه مقاومت وپیشرفت ، حمایت عربستان ، حمایتاز روحانی ، حمد بن خلیفه ال ثانی ، حملات ، حمله ، حکیمی ، حسن روحجانی ، خالتمی ، خانه پدری حسن روحانی ، خانواده هاشمی رفسنجانی ، خبر رد صلاحیت ، خبرانلاین ، خبررد صلاحیت ، خبرگزاری فرانسه ، خراسان ، خرداد ، خشم اسراییل ، خشم تل اویو ، خطیب جمعه بیرجند ، خلیفه وقت ، خمپاره ، خونبهای ، خیابانهای پایتخت ، دادگاه ، دادگاه کیفری ، داستان گاو ، جاوید قربان اوغلی ، جشن ، جشن پیروزی ، جلسه ، تکفیریها ، تکیه کلام ، ثبت نام انتخاباتی ، ثمری ندارد ، جهانگیری ، جیمزبیکر ، جک استراو ، چامسکی ، چین ، حاشیه های انتخاباتی ، حامیان روحانی ، حجاب ، حجت الاسلام روحانی ، تظاهرات ، تفاوت ، تفاوت خاتمی با روحانی ، تفسیر ، تلاش برای دور کردن از ایران ، تماس تلفنی ، تمدید ، تمیم بن حمد ، تنفیذ ، تهران امروز ، توان اصلاح طلبان ، تصاویر استقبال ، تصویب قطعنامه ،
لوگوی دوستان
 
دوستان
 

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ